Teknoloji

realme 11 Pro+ İncelemesi

Kaliteli akıllı telefonlar sunma kararlılığıyla tanınan realme, çıtayı bir kez daha yükseltiyor. realme, her yeni modeliyle hem özellik hem de fiyat açısından sayı serisini artırmaya başladı. Ancak bu fiyat artışı o kadar da büyük değil, firma hala bütçe odaklı çizgisini koruyor ve bu seri paranın karşılığını fazlasıyla veriyor. Geçen yılın realme 10 Pro Plus’ını ele alırsak amiral gemilerine bile rakip olabilecek orta-üst sınıf bir telefondu. Bu yıl marka ailenin yeni üyesi realme 11 Pro+ işleri bir sonraki seviyeye taşıyor ve amiral gemilerine yeniden meydan okuyor. Hatta bu model amiral gemisi katili” diye çağırıyor.

realme 11 Pro+, Samsung 200 MP ISOCELL HP3 sensörlü ünlü bir tasarımcı tarafından donatılmış ve tasarlanmıştır. Bunlara ek olarak, 100W hızlı şarj ve güçlü işlemci Kağıt üzerinde pek çok argümanı var gibi görünüyor: Peki, kağıt üzerinde bu kadar etkileyici özellikler sergiliyorken, gerçek dünyada da aynı derecede iyi bir performans sunabilir mi? Yoksa iddia ettiği gibi amiral gemilerini gölgede bırakabilir mi? Gelin birlikte daha yakından bakalım.

realme 11 Pro+ 5G Tasarımı nasıl?

Açıkçası realme 11 Pro+ Serinin önceki modellerine göre farklı ve daha şık bir tasarıma sahiptir. Bunun en büyük nedeni tasarımın eski Gucci tasarımcısı Matteo Menotto tarafından oluşturulmuş olmasıdır. Bize sorarsanız realme, bu iş birliğiyle hedef kitlesini etkileme konusunda mükemmel bir iş çıkardı.

Sahip olduğumuz renk seçeneği Astral Siyah olarak adlandırılıyor; Sade ve sade bir görünüm tercih edenlere hitap ediyor. Ek olarak, Vaha YeşiliVe Gündoğumu Bejİki seçenek daha var: Bu modellerde vegan deri kaplamavarken Astral Siyah Mat bir arka yüzey tercih edildi. Malzemesi plastik panellere göre oldukça kaliteli olup parmak izi tutmaz. Ayrıca bu model vegan deri modellere göre daha ince ve hafiftir; Yalnızca 8,2 mm kalınlığında ve 183 gram ağırlığındadır . Ancak diğer modeller 8,7 mm ve 189 gram olduğundan hangi modeli alırsanız alın muhtemelen pek bir fark görmeyeceksiniz.

Ekran panelinde minimal çerçeveler ve selfie kamerası için küçük bir delik bulunuyor. Arka panelde 3 lensi tek alanda birleştiren büyük kamera modülü göze çarpıyor. Güç düğmesi ve ses düğmeleri sağ kenarda bulunurken sol taraf tamamen boş bırakılıyor. Alt kenarda SIM tepsisi, mikrofon, C Tipi temas noktası ve hoparlör ızgarası bulunur.

realme 11 Pro+ 5G Ekran Özellikleri Nelerdir?

realme 11 Pro+, genişletilmiş 1080p çözünürlük ve bir dizi gelişmiş özelliğe sahiptir 6,7 inç AMOLED panelli Bir araya geliyor. Bu özellikler arasında 10 bit renk derinliği, 120Hz yenileme hızı, 360Hz dokunmatik örnekleme hızı, 2160Hz PWM karartma ve HDR10+ desteğiBulunduğu.

360Hz dokunmatik örnekleme hızı oyun oynamak için faydalı olsa da, 2160Hz PWM karartma, ekranı daha düşük parlaklık seviyelerinde kullanırken göz yorgunluğunu azaltmada oldukça faydalıdır. HDR 10+ doğrudan YouTube üzerinde algılanarak daha keyifli bir izleme deneyimi yaşayabilirsiniz.

Telefonda görsellerdeki renk aralığını genişletmek için kullanılır. Video Renk Geliştirme “” adında bir özellik de var. Ancak bu özelliği destekleyen uygulamaların sayısı sınırlıdır ve bu da güç tüketimini bir miktar artırmaktadır. Ayrıca görüntüleri oynatırken parlaklığı artırmak için de kullanabilirsiniz. Parlak HDR görüntü modu katma. Ancak bu formda renkler aslında güzel görünüyor ve renk doğruluğu oldukça doğru.

Diğer taraftan ekran parlaklığı 950 nit . Doğrudan güneş ışığı altında kullanıldığında her şey açıkça görülebilir. Ne oyun oynarken ne de internette gezinirken bu sorunla ilgili herhangi bir sorun yaşamadık.

realme 11 Pro+’ın özellikleri neler ve performansı nasıl?

realme 11 Pro+, MediaTek’in Boyut 7050 5G yonga seti kullanır. İçerisinde 2.6GHz hızında çalışan 2 adet Cortex-A78 performans çekirdeği ve 2.0GHz hızında çalışan 6 adet Cortex-A55 performans çekirdeğine sahip 8 çekirdekli bir işlemci yer alıyor. Bellek tarafında ise 8GB ve 12GB2 seçenek var: Elimizdeki 12 GB versiyonu 512 GB depolama alanına sahip ve Dinamik RAM Genişletmeözelliği ile 12 GB’a kadar ekstra RAMEklemek mümkündür.

Performansına baktığımızda sınıfına göre yeterli gücü sunuyor ve her türlü görevi rahatlıkla aşabiliyor. Tabii ki burada menülerde gezinmekten ya da video ya da sosyal medya uygulamalarının performansından bahsetmiyoruz, aslında sorunsuz çalışıyorlar. Ancak test ettiğimiz tüm oyunlarda sorunsuz performans gösterdi. PUBGbırak olsun, Asfalt 9Yoğun talep gören oyunların hiçbirinde lag, donma gibi sorunlarla karşılaşmadık.

Elbette bu performansın yanı sıra pil ömrü de oldukça önemli. İçerisinde bir önceki model olan realme 10 Pro Plus ile aynı kapasiteye sahip. 5.000 mAh pil orada. Önceki modele göre daha güçlü bir yonga seti kullanmasına rağmen yeni modelin pil tüketimi çok yüksek değil. Yaklaşık 2 günlük kullanımdan sonra şarj etme ihtiyacı hissettik. İkinci gün çok fazla oyun oynadığımız için pil daha çabuk tükendi. Yani ortalama kullanımla 2 gününüzü rahatlıkla geçirebilirsiniz Söyleyebiliriz. Öte yandan pilin bitmesi sorun değil; Çünkü telefon tamamen kutudan çıkmış durumda. 100W adaptör çıkıyor. Şarj hızı gerçekten muhteşem, fişi taktığımızda 5 dakikada yaklaşık yüzde 30 kapasiteye ulaşıyor. Tamamen doldurulmuşsa yaklaşık 27 dakika sürdü. Ancak burada bu ücretli bahisle ilgili değerli bir bilgi var: realme 11 Pro+Şarj cihazından bilgi kablosuna, cep telefonu şarj portundan bataryaya kadar şarj güvenliğini sağlamak için 38 farklı güvenlik önlemi ile geliyor. Bu sayede herhangi bir anormallik durumunda elektrik anında kesilerek cihazın zarar görmesi önlenir. Bize göre bu uzun ömürlü kullanımSizin için çok değerli bir detay.

realme 11 Pro+ 5G Kamera Özellikleri Nelerdir?

Evet, realme 11 Pro+ Her bakımdan güzel bir telefon. Ama bizce en güzeli, en başarılısı kameralardır. Burada anlatılacak o kadar çok şey var ki; Telefona “amiral gemisi katili” diyeceksek kameraları kesinlikle bu unvanı hak ediyor. Arkada üçlü kamera sistemi, OIS destekli 200MP ana kamera ayrıca 8 MP ultra geniş lens ve 2 MP makro lensle donatılmıştır. Ön kamera 32MP çözünürlüğe sahiptir. realme 11 Pro+, başta da belirttiğimiz gibi Samsung’un HP3 sensörünü kullanıyor ve 4x kayıpsız yakınlaştırma teknolojisini kullanan ilk akıllı telefon olma özelliğini taşıyor.

Varsayılan modda çektiğimiz fotoğraflara bakacak olursak; gün ışığında olanlar amiral gemisi düzeyinde kaliteye sahiptir. Renkler gerçeğe yakın ve ortaya çıkan fotoğraflar genel olarak beğeniliyor. 2x ve 4x yakınlaştırma Fotoğraflar tipik dijital yakınlaştırmadan çok daha doğrudur. Uygun şekilde aydınlatılmış ortamlarda realme’nin kayıpsız kalite argümanı doğrudur ; Detay açısından güçlü ve yakınlaştırma olmadan çektiğimiz fotoğraflarla aynı seviyede.

Kamera, 200 MP ve 50 MP çekimlerde Aynı performansı gösteriyor. Buradaki tek fark, fotoğrafı yakınlaştırdıkça detayların daha keskin görünmesi ve belge boyutunun büyümesidir. Ancak bu çözünürlüklerde serbestçe yakınlaştırma yapamazsınız.

Portre modu varsayılan olarak 2x yakınlaştırmaya ayarlıdır ve bu yakınlaştırma seviyesinde çektiğimiz portreler oldukça düzgün görünür. Nesneleri kolaylıkla ayırt edebiliyor ve arka plan bulanıklığı başarılı. 1x zoomlu portreler biraz daha detaylıdır. Ortam ışığı ideal değilse 1x ile çekim yaparsanız daha iyi sonuçlar almanız mümkün.

Düşük ışıklı ortamlarda telefonun kamerası takdire şayan bir performans sergiliyor. Çeşitli doğal görünümlü tonlarda çekimler yapabilir. Gürültü seviyesi oldukça düşüktür. Ancak modelde Otomatik Gece Manzarası adında bir özellik var. Bu özellik, ışık koşulları zayıf olduğunda otomatik olarak açılır ve görüntü kalitesinin iyileştirilmesine yardımcı olur. Mod açıkken çektiğimiz fotoğraflar uygun şekilde parlak ve gürültüsüzdü. Ancak kapatıp çektiğimizde detaylar daha keskin ve detaylıydı. Elbette daha sınırlı dinamik aralığa ve patlayan ışıklara sahip fotoğraflar elde ettiğimizi de belirtmeliyiz.

8MP ultra geniş kamera Baktığımızda gün ışığı şartlarında yeterli performansı göstererek övgüyü hak ettiğini söyleyebiliriz. Özellikle telefonun sınıfı göz önüne alındığında mükemmel kalitede çalışır. Ancak ışığın az olduğu ortamlarda doğal olarak lensin performansında bir miktar düşüş yaşanıyor. Hala güneşli bir günde çektiklerimiz ultra geniş fotoğraflar çok başarılı ; Görünür bir gürültü yok ve kontrast iyi. Renkler normalden daha doygun olsa da yine de oldukça hoş görünüyorlar.

Ön kamera uygun kontrastla detaylı ve canlı selfieler çekebiliyor. Doğal cilt tonlarını yapay olarak çok fazla değiştirmez. Kısacası, 32 MP kamerasıylaKalitesinin yüksek fiyatlı telefonlarla kafa kafaya rekabet etmeye çok yakın olduğunu söyleyebiliriz.

Video tarafında realme 11 Pro+ Makro kameralar hariç tüm kameralarla görüntü çekebilir. Ana kamera, 30 fps’de 4K’ya kadar görüntü kaydedebilirken, 1080p’de hem 30 fps hem de 60 fps seçenekleri mevcut. Ultra geniş ve selfie kameralar 1080p/30fps ile sınırlıdır.

Öne çıkan diğer özellikler arasında; kamera uygulamasında Yapay Zeka Sahne Geliştirme özelliği Aktifleştirdiğinizde otomatik olarak devreye giren yeni bir Ay modu var. Kamerayı Ay’a doğrultup yakınlaştırdığınızda kamera yapay zeka destekli Fotoğraf çekmenizi sağlar. Bunun dışında Sokak Fotoğrafçılığı Moduna Otomatik Yakınlaştırma adı verilen yeni bir özellik entegre edildi. Başlamak için tek yapmanız gereken konuya bir kez dokunmak, ardından kamera mükemmel kompozisyonu elde etmek için geri kalanını ayarlar.

Bunların dışında kamera menüsünde önceki modellerde de mevcut Süper Küme Portresi, Yıldızlı Mod, Metin Tarayıcı ve Ağır ÇekimGibi özellikler tam olarak mevcuttur.

Yukarıdaki videomuzda realme 11 Pro+ ile çekilen fotoğraf ve görsel örneklerini hızlı bir şekilde görebilirsiniz.

Çözüm

Her şey düşünüldü, realme 11 Pro+ Sundukları açısından gerçekten amiral gemilerine rakip olabilir. Güçlü bir yonga seti, kaliteli ekran ve mükemmel kameralarla donatılan model, hem günlük kullanım hem de taşınabilir fotoğrafçılıkla ilgilenenler için ihtiyaç duyulan her şeye sahip. Bu anlamda günümüzde güzel bir akıllı telefon satın almak isteyenler onu yakından inceleyebilirler.

Sponsorlu İçerik

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu